Saya Jual Wallpaper/Langsir/Lantai/Kabinet Dapur

Wednesday, July 17, 2013

Puding Raja Tok Mak

al salam alaykum

minggu lepas, terawih malam ketiga, aku berterawih dekat surau kawasan aku... aku buat lapan je... sambil menunggu kawan aku yg buat 20, aku borak-borak dgn sorg makcik yg tunggu suami dia...

borak punya borak, dia cakap dia pernah pergi Kuantan, kemudian cari puding raja, tapi dah habis...

puding raja?

aku pun pernah makan sekali je, seumur hidup aku menetap kat Pahang tu... tu pun sedara aku, Kak Na yang buat...

kemudian kami bertukar no telefon... dan pagi Jumaat, dia sms aku nak mintak tolong belikan puding raja... aku cuba la sedaya upaya kalau jumpa...

resah aku nak menunaikan hajat beliau...

tanya mak aku, mak aku pun cakap teringin nak makan puding raja... dah lama tak makan...

tambah dua kali resah...

tanya Kak Na, kot-kot dia boleh tolong buatkan... Kak Na kat Kelantan plok...

tanya kawan-kawan, ada yg cakap beli kat Pasar Ramadhan Indera Sempurna, Bukit Sekilau, Padang MPK dekat masjid... semua dekat Pasar Ramadhan la... yg mmg aku malas nak jejak...

nak dijadikan rezeki mak aku dan rezeki makcik tu, kawan AMB aku cakap, boleh tempah kat FB... puding raja glamer seantero FB... sedap pun sedap katanya...

gigih la aku menggoogle Puding Raja Tok Mak... dan terus ke page Tok Mak...

alhamdulillah... aku pun tempah la cepat-cepat, sebabnya katanya mmg sold out sokmo...


rupa puding raja Tok Mak

kalau korang nak tempah, boleh la ke FB Tok Mak... ada pelbagai saiz...

yang penting, sedappp dan lazat!!! 

harap makcik tu suka... :-)


:::: Hidup ini indah jika segalanya kerana Yang Maha Esa ::::

5 comments:

  1. Ada tengok sekali di rancangan Makan Angin. Sedap ke? Nampak macam sangat manis.

    ReplyDelete
  2. Suri... patut la diorg cakap pernah kuar tv... lama tak tgk tv dekpong... rasanya manis, tapi tak la manis sangat... sedap... :)

    ReplyDelete
  3. aku teringin puding tu...adoi
    teringin nk rasa...

    ReplyDelete
  4. kalo order kt fb puding tu hnya utk org area kuantan je kan..

    ReplyDelete
  5. Julie... ha ah la, sbbnya kuah puding tu takut basi... insyaAllah, nanti kalu aku balik Kuantan aku inform ko... makcik yg mintak aku tlg belikan tu, dia sms pg td, cakap sedap... alhamdulillah

    ReplyDelete

Jejak bertapak...